M50-gemeenten bieden gezamenlijk woningbouwvoorstel aan

Foto: Pixabay
28 januari 2023, 06:28
Verlopen

ALTENA - M50, een samenwerkingsverband van vijftig middelgrote gemeenten, waaronder Altena, bood afgelopen donderdag een gezamenlijk woningbouwvoorstel aan bij minister Hugo de Jonge van volkshuisvesting.

De middelgrote gemeenten willen graag minstens 65.000 woningen bouwen en stellen dat zij dat sneller en goedkoper kunnen dan grotere gemeenten. Toch zijn de criteria om in aanmerking voor een bijdrage uit de zogeheten Woningbouwimpuls van het Rijk erg toegesneden op grote steden.

Zo verzanden ambtenaren van de M50-gemeenten nogal eens in alle overlegorganen en projectpotjes waardoor uiteindelijk alleen grote gemeenten aan tafel zitten als het gaat om de verdeling van bijvoorbeeld infrastructuurgelden om de woningbouw te ontsluiten. In totaal ziet M50 elf ‘drempels’ in het kabinetsbeleid die het bouwen voor middelgrote gemeenten ‘sterk bemoeilijken’. Het woningbouwvoorstel dat werd aangeboden is een aanzet om die drempels weg te nemen.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl