Ruim 1 miljoen extra nodig voor nieuwbouw Veense Oranje Nassauschool

Foto: Archief
28 januari 2023, 06:30
Verlopen

ALTENA - In de Altenatafel werd afgelopen dinsdag besproken dat voor de nieuwbouw van de Oranje Nassauschool in Veen ruim 1 miljoen euro extra nodig is.

Dat is nodig voor de aankoop van gronden in nieuwbouwplan Den Eng. Voor de nieuwbouw van de school en de naastgelegen gymzaal waren twee geschikte locaties gevonden in Veen: de huidige plek aan de Hardenbergh en een nieuwbouwlocatie in uitbreidingsplan Den Eng. Eerder besloot de gemeenteraad al voor de optie in Den Eng te kiezen.

De aankoop van de grond is fors duurder uitgevallen. In december werden de gronden door een extern taxatiebureau op bijna 1,3 miljoen euro gewaardeerd. De gemeente heeft over dit bedrag onderhandeld met de eigenaar van de grond: Bouwlinie. De gemeente gaat uiteindelijk ruim 4,5 ton meer voor de grond betalen. Op de huidige locatie van de Oranje Nassauschool in Veen worden later woningen gebouwd en een nieuwe begraafplaats aangelegd. De gemeenteraad moet eerst nog een besluit nemen over de extra kosten.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl