Literair Café met Rosita Steenbeek

Foto: Archief
29 januari 2023, 14:12
Verlopen

SLEEUWIJK - De tweede helft van het 30ste seizoen van het Literair Café wordt op vrijdag 10 februari 2023 afgetrapt met een optreden van Rosita Steenbeek in de Bolderik te Sleeuwijk.

Deze schrijfster en programmamaker woont al geruime tijd in Rome en schreef daar de mooiste boeken over. ‘Sterke vrouwen’ is het thema van haar vertelling. Ze blikt terug op Rose, haar grootmoeder en de lotgevallen van het joodse gezin tijdens de Tweede Wereldoorlog. En op de historische Julia, de vrijgevochten dochter van keizer-filosoof Marcus Aurelius ten tijde van het Romeinse Rijk. Haar nieuwe boek heet ‘Droomland Italië’ waarvoor ze van Aleppo naar Turijn reisde om het bestaan van vluchtelingen te zien. Die reis gebruikte ze ook voor de vierdelige EO-docuserie Viva l’Umanità (Leve de menselijkheid) die afgelopen tijd op de tv te zien was.

Haar lezing begint in De Bolderik te Sleeuwijk begint om 20.30 uur. Donateurs van het Literair Café hebben vrij toegang. Kaartjes kosten 15 euro voor reguliere bezoekers en 5 euro voor studenten.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl