Concert Sleeuwijks Kerkje door Hawijch Elders en Sander Sittig

Foto: Archief
7 februari 2023, 17:40
Verlopen

SLEEUWIJK - Er vindt weer een concert plaats in het Sleeuwijks Kerkje. Dit keer op 24 februari. Hawijch Elders speelt viool en Sander Sittig op piano.

Hawijch Elders is een Nederlandse veelbelovende violiste. Sinds september 2022 is ze Artist in Residence aan de Koningin Elisabeth Muziekkapel in Waterloo, waar ze studeert bij Augustin Dumay. Hawijch studeert sinds 2016 bij Ilya Grubert aan het Conservatorium van Amsterdam, waar ze haar Bachelor en Master of Music afrondde met de hoogste lof. Daarvoor studeerde ze bij Benzion Shamir. Hawijch nam deel aan masterclasses van onder andere Ivry Gitlis, Shlomo Mintz, Pierre Amoyal en Emmy Verhey. Zij soleerde in de vioolconcerten van Beethoven, Sibelius, Britten, Dvor?a?k, Tsjaikovski met, onder andere, Real Filharmoni?a de Galicia, Orquestra Cla?ssica da Madeira, de Nieuwe Philharmonie Utrecht, het Residentie Orkest, Amadeus Chamber Orchestra of Polish Radio, Odessa Philharmonic Orchestra en het Nederlands Philharmonisch Orkest. Ze treedt veelvuldig op in recitals met pianist Sander Sittig. Ze heeft kamermuziekconcerten gegeven met onder andere Valeriy Sokolov, Quirine Viersen en Maria Milstein.

Sander Sittig werd opgeleid bij meesterpedagoog Jan Wijn. Al tijdens deze studie werd hij uitgenodigd om als solist in Beethovens Vijfde Pianoconcert zijn debuut te maken in De Doelen in Rotterdam, en maakte hij radio- en tv-opnamen. Daarna volgden onderscheidingen op het Tromp Concours (Eindhoven), alsmede in Epinal, Rome en Palm Beach. Zij spelen werken van Bach, Paganini, Beethoven, Sibelius, Tsjaikovski, Reger en Brahms.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl