Bijna 250 mensen stuurden tip in over vermissingszaak Germa van den Boom

Foto: Archief
8 februari 2023, 22:01
Verlopen

NIEUWENDIJK - De Peter R. de Vries Foundation loofde op 20 oktober een kwart miljoen euro uit voor de gouden tip die aan het licht brengt wat de toen 19-jarige scholiere Germa van den Boom uit Nieuwendijk 38 jaar geleden is overkomen.

Al bijna 250 mensen stuurden een tip over de vermissingszaak. Op 20 april is de deadline voor de uitgeloofde beloning. De hoge beloning is ‘de stok achter de deur’ en moet mensen die al 38 jaar hebben gezwegen alsnog over de drempel helpen, zo is het idee. De bijna 250 tips bewijzen in elk geval dat de zaak van Germa bij veel mensen nog in het geheugen gegrift staat. Behoorlijk wat tips zijn afkomstig uit Nieuwendijk en omgeving.

De Peter R. de Vries Foundation heeft het verhaal van Germa nu ook in stripvorm gegoten. Die strip wordt ook huis-aan-huis bezorgd in Nieuwendijk. Het Openbaar Ministerie lanceerde maandag ook een podcast waarin justitie en politie vertellen wat ze met alle nieuwe tips doen. De podcast heet ‘De zoektocht naar Germa van den Boom’ en is te beluisteren via Spotify.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl