Arsenaal Woudrichem moet volgens onderzoek multifunctioneel bezoekerscentrum worden

Foto: Archief
20 februari 2023, 19:01
Verlopen

WOUDRICHEM - Het Arsenaal in Woudrichem moet een multifunctioneel bezoekerscentrum worden. Dat is de uitkomst van een onderzoek dat eigenaar het Visserijmuseum liet uitvoeren naar de toekomst van het pand.

Het Visserijmuseum gebruikt alleen de bovenverdieping. De benedenverdieping staat momenteel leeg. Lysias Advies ziet ruimte voor een gebouw met daarin de VVV, een informatiepunt Nieuwe Hollandse Waterlinie, een huiskamerfunctie met horeca, het Visserijmuseum en een optie voor flexibele verhuur.

Een nieuw op te richten stichting moet de toekomstige plannen verder uitwerken en ook de financiële haalbaarheid onderzoeken. Het bestuur van het Visserijmuseum gaat het voorstel voor het Arsenaal bestuderen en zal binnenkort met een reactie komen.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl