Staking Afvalstoffendienst ook in gemeente Altena van de baan

Foto: Gemeente Altena
22 februari 2023, 17:24
Verlopen

ALTENA - De vakbonden en de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) zijn tot een cao-akkoord gekomen. Hierdoor zijn de aangekondigde stakingen van de Afvalstoffendienst voorlopig van de baan.

In de gemeente Altena zou een deel van de medewerkers van de Afvalstoffendienst vanaf woensdag 22 februari staken. Ook deze staking ging niet door, maar het akkoord tussen de vakbonden en de VNG kwam te laat om deze dag alsnog afval op te halen. Mogelijk wordt dat later ingehaald. Vanaf donderdag 23 februari wordt het afval via het normale schema opgehaald.

Medewerkers van gemeenten krijgen een structurele loonsverhoging van 240 euro per maand. Daarbij komt een verhoging van 2 procent. Ook krijgen ambtenaren een extra verlofdag dit jaar en vanaf volgend jaar is 5 mei een vaste vrije dag. Het akkoord moet nog wel goedgekeurd worden door de leden van de vakbonden, daarna gaat het definitief in.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl