Brandweer Vaardigheidstoetsen in de gemeente Altena

Foto: Aangeleverd
3 maart 2023, 10:03
Verlopen

ALTENA - Ieder jaar in de periode van maart tot oktober organiseert het ABWC (Algemeen Brandweer Wedstrijd Comité) door heel Nederland vaardigheidstoetsen.

Brandweerkorpsen beoefenen die dag hun vakbekwaamheid waarbij er ook een wedstrijdelement toegevoegd wordt. De deelnemende ploegen strijden om de prijzen waarbij de teams met de hoogste eindscores kunnen doorstromen naar een volgende ronde. Er zijn vaardigheidstoetsen in de klassen 112, Hoofdklasse en sinds dit jaar ook een nieuwe klasse Brandbestrijding. Op zaterdag 11 maart wordt in Almkerk een vaardigheidstoets Brandbestrijding georganiseerd. Dit houdt in dat wordt ingespeeld op de kerntaak Brandbestrijding (in het bijzonder brandbestrijding in gebouwen). De ploegen worden getoetst op de Basisprincipes Brandbestrijding, Situationele Commandovoering en Human Factors (stressfactoren).

De deelnemende ploegen zijn afkomstig uit Hank, Werkendam, ’s-Gravenmoer, Oisterwijk, Rucphen, Oudenbosch, Zundert, Hilvarenbeek, bedrijfsbrandweer Sabic en Bergen op Zoom. U bent van harte welkom om een kijkje te komen nemen tussen 8.00 en 17.00 uur. De locatie van de vaardigheidstoets zal tot de start geheim blijven maar u kunt zich melden bij de nieuwe brandweerkazerne van Almkerk aan de Sportlaan 150. Voor meer informatie kunt u ook kijken op: www.vaardigheidstoetsen.nl. En noteer vast in uw agenda: Zaterdag 15 april organiseert de post Wijk en Aalburg een vaardigheidstoets in de klasse 112 en zaterdag 2 september organiseert de post Werkendam de landelijke finale in de klasse Brandbestrijding.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl