Waterspreekuur op Fort Altena met aansluitend gratis rondleiding

Foto: Aangeleverd
3 maart 2023, 09:28
Verlopen

WERKENDAM - CDA Waterschapskandidaat Hannie Visser-Kieboom uit Werkendam houdt zaterdagmorgen 4 maart van 10.30 tot 11.30 uur een waterspreekuur op Fort Altena. De kans voor bewoners en maatschappelijke organisaties zoals ZLTO, ANV, Altenatuur en visverenigingen om waterzaken onder de aandacht te brengen.

Wat gaat goed in de polder en waar kan het waterschap zaken beter aan pakken? Wat waren de gevolgen van de droogte in de voorbije zomer en is het huidige watersysteem voldoende voorbereid op de toekomst? Vorderen de plannen voor extra waterberging in de streek? En voldoen onze dijken nog aan de nieuwste veiligheidsnormen? En hoe gaan we om met bouwen op of aan de dijk? En hoe gaan we versteende tuinen vergroenen voor betere wateropvang en meer biodiversiteit? Maar ook hoe kunnen we genieten van het water in Altena?

Iedereen is welkom om aan te schuiven tijdens het waterspreekuur. Na het spreekuur volgt een rondleiding op Fort Altena, onderdeel van de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Op het Fort is goed te zien hoe het watersysteem werd ingezet als wapen tegen de vijand. Wie niet in de gelegenheid is om aan te schuiven bij het waterspreekuur kan zaken ook melden via hanviskie@gmail.com. Hannie Visser-Kieboom is het enige, huidige bestuurslid van Waterschap Rivierenland dat weer verkiesbaar is volgende periode, ze staat voor het CDA op een derde plaats.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl