Inwoners Andel dienen declaratie in van 123.000 euro bij gemeente Altena

Foto: Archief
7 maart 2023, 18:29
Verlopen

ANDEL - Inwoners van Andel hebben bij de gemeente Altena een declaratie van 123.000 euro ingediend, om daarmee de kosten te vergoeden die door hen gemaakt bij het dossier ‘arbeidsmigranten in Andel’.

De aanvraag van een vergunning voor de huisvesting van 274 arbeidsmigranten door een Andelse ondernemer houdt het dorp al een aantal jaren bezig. Een groot deel van de Andelse bevolking verzette zich fel tegen de komst van de arbeidsmigranten, met als voornaamste bezwaar de grootschaligheid van de huisvesting. Er zijn grote fouten gemaakt in het arbeidsmigranten-dossier, die ook erkend zijn door de raad en het college van Altena.

Desondanks besloot het college dat de ondernemer toch een vergunning krijgt. In een brief aan het college en de gemeenteraad zetten inwoners van Andel de gang van zaken nog eens op een rijtje. Dit zijn volgens de inwoners de kosten die de maatschappij betaalt omdat de gemeente fouten heeft gemaakt, concluderen de schrijvers van de brief. Het college heeft nog niet gereageerd op de brief.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl