Succes voor jonge en ‘oude’ Biesboschzwemmers

Foto: Aangeleverd
15 maart 2023, 21:13
Verlopen

WERKENDAM - Zeven jonge en negen ‘oude’ Biesboschzwemmers hebben het afgelopen weekend deelgenomen aan wedstrijden.

In Oosterhout werden de Brabantse Minioren Finales gehouden en Terneuzen was het decor van een gecombineerde masters en lange afstand wedstrijd. Op beide locaties werden goede resultaten geboekt.

Vier medailles voor minioren

In Oosterhout organiseerde De Biesboschzwemmers samen met De Warande de Brabantse Minioren Finales en de jonge zwemmers wisten 33 persoonlijke records te zwemmen en daarnaast werden er vier medailles mee naar huis genomen.

Femke van den Oven wist drie medailles te veroveren. Op de 50 vlinderslag was Femke de beste en op de 50 en 100 vrije slag wist ze brons te halen. Op alle drie de nummers verbeterde ze haar beste tijden en dit deed ze ook op de 50 rug- en schoolslag en 100 wisselslag. De laatste medaille was voor Jesse Drewes en deze behaalde hij in een persoonlijk record op de 50 schoolslag. Jesse wist derde te worden. Op de 50 en 100 vrije slag, 50 vlinder- en rugslag en 100 wisselslag verbeterde hij ook zijn toptijden.

Silke Jetten, Shanya Muilenburg, Marley Spijker en Ilse en Wessel van Wijk zwommen ook persoonlijke records. Silke deed dit op de 100 en 200 vrije slag, 100 schoolslag en 200 wisselslag. Voor Shanya waren er nieuwe toptijden op de 100 en 200 vrije slag, 100 rugslag en 200 wisselslag. Op de 100 ‘vrij’ en 200 ‘wissel’ belandde ze net naast het podium. Marley was sneller dan ooit op de 100 vrije slag, 50 rugslag en 100 wisselslag. Ilse was de jongste deelneemster en wist op de 100 wisselslag haar snelste tijd met 35 (!) seconden aan te scherpen. Wessel mocht voor het laatst meedoen aan de minioren finales en wist op de 100 en 200 vrije slag, 100 rug- en schoolslag en 200 wisselslag zijn tijden ruim te verbeteren.

Records voor masters

Anne-Marie Verschoor-Vos wist op de 50 en 100 rugslag het clubrecord te verbeteren. Op de 100 schoolslag zwom Anne-Marie een klein persoonlijk record. Op de 800 en 1500m vrije slag wisten Sander van Tilburg en Mandy Swart in hun categorie de clubrecords aan te scherpen. Voor Sander waren dit ook nieuwe persoonlijke records. Persoonlijke records waren er ook voor Bert van den Oven op de 25 en 50 vrije slag. De laatste die persoonlijke records zwom was Henri Verschoor. Op de 200 vrije slag was hij ruim een kwart seconde sneller als enkele weken geleden in Heerenveen. Op de 100 rugslag zwom Henri bijna een seconde sneller.

Medio en eind april staan de eerst volgende grote wedstrijden op de kalender zoals een internationale wedstrijd in Antwerpen (BEL) en de laatste competitiewedstrijd in Gorinchem. De maanden mei en juni zullen in het teken staan van de diverse provinciale en nationale kampioenschappen.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl