ChristenUnie-SGP en BBB grote winnaars van verkiezingen in Altena

Foto: Sander van Strien
17 maart 2023, 09:48
Verlopen

ALTENA - In de gemeente Altena is woensdag ChristenUnie-SGP bij de provinciale verkiezingen als grootste partij uit de bus gekomen. Deze partij kreeg 22 procent van de stemmen.

De BBB kreeg 21 procent van de stemmen. In Altena werd over het geheel sowieso veel rechts gestemd. Op de derde plaats staan het CDA en de VVD met allebei 8,8 procent van de stemmen. JA21 is goed voor 4,2 procent van de stemmen.

De opkomst was 63,3 procent. In 2019 was dit slechts 56,9 procent. Bij de waterschapsverkiezing voor Waterschap Rivierenland is de BBB ook de grootste partij in de gemeente Altena met 22,18 procent van de stemmen. Op de tweede plaats staat het CDA met 16 procent van de stemmen.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl