HAK stimuleert keuze voor lokaal geteelde peulvruchten

Foto: Aangeleverd
17 maart 2023, 09:45
Verlopen

GIESSEN - De Nederlandse kidneyboon staat centraal in de nieuwe campagne van HAK, die consumenten bewuster moet maken van de duurzame voordelen van lokaal geteelde peulvruchten.

Doordat HAK al haar grote kidneybonen voortaan uit Nederland haalt, hoeven de bonen geen lange reis meer af te leggen uit Noord-Amerika. Dat scheelt CO2-uitstoot en past naadloos binnen de Nationale Eiwitstrategie (NES). HAK zet met deze campagne een volgende stap in haar bijdrage aan de NES om het aanbod van plantaardige, duurzamere en nieuwe eiwitten in Nederland te vergroten.

Bovendien tekende de organisatie vorig jaar mee aan de ‘Bean Deal’, een Green Deal die werd gesloten tussen het Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit en 56 samenwerkingspartners. Deze deal moet zorgen voor meer teelt van eiwitrijke grassen in Nederland om meer zelfvoorzienend te worden in nieuwe en plantaardige eiwitten. De komende periode onderzoekt de groenten- en peulvruchtenfabrikant welke exotische gewassen nog meer in Nederland geteeld kunnen worden.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl