Eerste ‘Thomas Westerhout’ uitgereikt

Foto: Facebookpagina Historische Vereniging Werkendam en De Werken c.a.
22 maart 2023, 18:50
Verlopen

WERKENDAM - Als eerbetoon aan de vorig jaar overleden historicus Thomas Westerhout heeft de Historische Vereniging Werkendam en De Werken een speciale oorkonde naar hem vernoemd.

De ‘Thomas Westerhout’ wordt voortaan als speciale waardering voortaan uitgereikt aan iemand die zich verdienstelijk maakt in het levend houden van de historie van het dorp. Beeldhouwer Jaap Hartman maakte er een beeld voor.

Het eerste exemplaar werd tijdens de jaarvergadering van de Historische Vereniging uitgereikt aan de familie Westerhout. Van Thomas Westerhout verschenen vele publicaties over de historie van het Biesboschdorp. Naast schrijver was Westerhout volop actief in het verenigingsleven. De familie werkt aan voltooiing van het laatste boek over de Biesbosch, dat Westerhout voor zijn plotselinge overlijden bijna af had.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl