Sleeuwijkse Ichtuskapel wordt gesloopt, plaats voor twee vrijstaande woningen

Foto: Archief
22 maart 2023, 19:17
Verlopen

SLEEUWIJK - De Ichtuskapel in Sleeuwijk wordt gesloopt en maakt plaats voor twee vrijstaande woningen. De kavels van ruim 900 vierkante meter zijn sinds kort te koop.

De laatste dienst in het voormalige kerkgebouw van de Nederlands Gereformeerde Kerk vond op 6 juni 2021 plaats, waarna het kerkgenootschap vanwege onvoldoende leden op 1 september officieel ophield en het gebouw aan een projectontwikkelaar werd verkocht.

Naast de Ichtuskapel zijn er in Altena nog vijftig kerkgebouwen die mogelijk een andere bestemming moeten krijgen. Voor die gebouwen wordt een toekomstvisie opgesteld die volgend voorjaar klaar moet zijn. Een eerste gesprek daarover met de eigenaren vindt deze week plaats in de monumentale Oude Kerk van Aalburg.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl