Inspiratiebijeenkomst dementievriendelijke samenleving

Foto: Archief
1 april 2023, 05:48
Verlopen

HANK - Gemeente Oosterhout en Altena organiseren op 11 april 2023 een Inspiratiebijeenkomst dementie. Voor iedereen die meer wil weten over dementie of zich wil inzetten voor een dementievriendelijke samenleving. De bijeenkomst vindt plaats in 't Uivernest in Hank.

Gemeente Oosterhout en Altena hebben onderzoek gedaan naar een zinvolle daginvulling voor thuiswonende mensen met dementie. Tijdens deze bijeenkomst worden de resultaten en aanbevelingen gedeeld. Clèmens Piena, wethouder Oosterhout: “Een passende invulling van dagbesteding is belangrijk voor mensen met dementie. We kunnen op die manier inwoners in een vroeger stadium ondersteuning bieden en ervoor zorgen dat er minder snel problemen ontstaan. Daarnaast zorgen we met de juiste dagbesteding er ook voor dat de druk op mantelzorgers wordt verlicht.”

Shah Sheikkariem, wethouder Altena: “In 2021 is het Leefstijlakkoord vastgesteld. Een van de actiepunten hieruit is het samen met netwerkpartners en de gemeenschap projecten rondom dementie initiëren. Ik ben dan ook heel blij met deze inspiratiebijeenkomst dementie. Samen met de gemeente Oosterhout en onze netwerkpartners kunnen we van betekenis zijn voor vele mensen in gemeente Altena.”

We worden met z’n allen ouder terwijl we langer thuis wonen. En onder de thuiswonende ouderen zijn ook steeds meer mensen met dementie. Elk uur komen er 5 mensen met dementie bij. In 2040 zijn er naar verwachting meer dan een half miljoen mensen met dementie. Dat heeft gevolgen voor de persoon zelf, de mantelzorger en onze samenleving als geheel. Het is belangrijk dat mensen met dementie kunnen blijven meedoen in de samenleving.

U kunt zich aanmelden via de website van gemeente Altena: www.gemeentealtena.nl. Aanmelden kan tot 5 april 2023.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl