Slimme Aanpak A27 tegen overlast tijdens verbreding

Foto: Gemeente Altena
1 april 2023, 05:32
Verlopen

REGIO - Groot onderhoud aan de A27 tussen de knooppunten Houten en Hooipolder is nodig. Daarnaast wordt de capaciteit verhoogd en komen er drie nieuwe bruggen. Een flink project dat rond 2030 klaar moet zijn.

De bereikbaarheid, leefbaarheid, veiligheid en gezondheid van omwonenden staat hierdoor onder druk. Wethouder mobiliteit Hans Tanis is initiatiefnemer van een samenwerking tussen acht gemeentes, twee provincies, waterschap Rivierenland, Rijkswaterstaat en het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. Samen ontwikkelden ze de Slimme Aanpak A27.

De Slimme Aanpak draait om vier hoofdlijnen: optimalisatie bereikbaarheid A27, mobiliteitsmanagement oftewel anders reizen en werken, verkeersmanagement en monitoring en ten slotte lokale inframaatregelen. Goede doorstroming op A27 blijft prioriteit en mensen zullen gestimuleerd worden om anders te reizen, zoals met de fiets of openbaar vervoer, of om bijvoorbeeld thuis te werken. Meer informatie over de verbreding van de A27 is te vinden via www.a27houtenhooipolder.nl.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl