Dokter Elnaz Alagha opent Betekenisweek bij vmbo Schans

Foto: Aangeleverd
5 april 2023, 11:21
Verlopen

SLEEUWIJK - In de week voor Pasen vindt op vmbo Schans in Sleeuwijk de Betekenisweek plaats. Tijdens deze week besteedt de school extra aandacht aan de onderwijskundige en christelijke identiteit.

Iedere dag is er een passende dagopening en zijn er leuke activiteiten zoals het complimentenspel. Passend bij de slogan ‘Kom verder’ mag op woensdag iedere leerling een gast mee naar school nemen. De leerlingen en hun gasten volgen een workshop naar keuze, zoals culinair, fotografie, drama, mode en design of sport. Voor de gasten een uniek kijkje achter de schermen van Schans.

Op maandag 3 april werd de Betekenisweek geopend door dokter Elnaz Alagha. De van oorsprong Iraanse Elnaz Alagha (29) weet al vanaf haar tiende dat ze arts wil worden. Op de basisschool krijgt ze een vmbo-kader-advies. Maar ze weet uiteindelijk via het vmbo kader – havo – vwo – op de universiteit terecht te komen. Aan de leerlingen van Schans vertelde Elnaz over haar reis van vmbo kader naar arts.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl