De lente begint op Fort Giessen

Foto: Bart Pörtzgen
7 april 2023, 13:38
Verlopen

GIESSEN - Op zaterdag 22 april is Fort Giessen voor de eerste maal dit seizoen opengesteld voor publiek van 10.00 tot 17.00 uur. Jong en oud worden dan uitgenodigd op het fort om deel te nemen aan activiteiten met als thema: Het begin.

Leden van de Archeologische vereniging laten zien hoe men leefde in de prehistorie. Kinderen ervaren dit door, onder meer, het maken van een pijl en boog, vuur en een vuurplaats en grottekeningen. Lente betekent de start van nieuw leven in de natuur. Kinderen kunnen de dieren een handje helpen door een nestkastje of bijenhotel te maken. Leden van Altenatuur helpen hier bij.

Verder zijn er diverse stands over onder meer weidevogelbescherming, uilenbescherming en van Brabants Landschap. Ook kunt u rondwandelen over het Fort terrein en genieten van de ontluikende voorjaarsbloemen, of u neemt een kijkje in het Fortgebouw. De toegang is gratis en aanmelding is niet nodig.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl