Flinke opgave rond huisvesting van asielzoekers en statushouders

Foto: Archief
7 april 2023, 08:53
Verlopen

ALTENA - De gemeente Altena staat voor een opgave voor de huisvesting van asielzoekers en statushouders. Hiervoor werkt Altena samen met andere gemeenten binnen regio de Baronie.

Binnen Altena moet een locatie gevonden worden voor de opvang van ruim 200 asielzoekers voor een periode van vijf jaar. Daarnaast moet de gemeente voor 2030 150 flexwoningen realiseren. In de eerste helft van dit jaar moet de gemeente al 69 statushouders huisvesten.

De gemeenteraad sprak hier afgelopen dinsdag over met verantwoordelijk wethouder Anneloes van Hunnik. De raad staat er in de basis positief in. Het gaat om het helpen van mensen in nood. De raad zou wel graag zien dat er niet één grote opvang komt voor asielzoekers, maar dat er wordt gespreid over Altena.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl