Man uit Genderen stak boerderijloods adoptieouders in Genderen in brand

Foto: Archief
12 april 2023, 19:55
Verlopen

GENDEREN/BREDA - Een 29-jarige man uit Genderen was klaar met de onduidelijkheid over zijn adoptie zei hij afgelopen vrijdag in de rechtbank van Breda.

Als gevolg stichtte hij brand in de loods van zijn adoptieouders aan het Lange Pad in Genderen. Op het erf waren ook vakantiegangers en arbeidsmigranten aanwezig. Wat hij verklaarde, was dat hij op 23 oktober vorig jaar een gesprek wilde voeren met zijn adoptieouders. Maar die waren op vakantie. Met een aansteker, beddengoed en brandbare stof zou hij in hun loods brand hebben gesticht.

Volgens officier van justitie was er een risico dat de brandhaarden uit zouden slaan tot een grote brand. Men eiste een celstraf van 240 dagen, waarvan 59 voorwaardelijk en een contact- en locatieverbod. De rechtbank besloot de zaak uit te stellen. Ze vond het namelijk noodzakelijk dat de man psychisch wordt onderzocht. De man uit Genderen zei daaraan aan mee te willen werken.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl