Altenastaete wordt overgenomen door Maaswaarden Ouderenzorg

Foto: Archief
13 april 2023, 19:40
Verlopen

ALTENA - Zorginstelling Altenastaete in Nieuwendijk en Werkendam wordt overgenomen door Maaswaarden Ouderenzorg.

Maaswaarden is een zorgorganisatie met locaties in Wijk en Aalburg en Andel. Dankzij de overname kunnen de bewoners van Altenastaete in de huidige panden blijven wonen. Maaswaarden neemt ook alle medewerkers van Altenastaete in dienst. Woensdag tekenden beide organisaties de overeenkomst voor de overname. CZ Zorgkantoor is akkoord gegaan met de overname. Zij zette vorig jaar de financiering van de zorg in Altenastaete stop. CZ had geen vertrouwen dat Altenastaete nog goede zorg kon bieden.

De Raad van Commissarissen van Altenastaete stelde Geert Tieman aan als tijdelijk bestuurder. Hij heeft gewerkt aan een plan, waarmee de bewoners in hun eigen appartement kunnen blijven wonen. Die oplossing is dus gevonden in het overdragen van de zorg aan Maaswaarden.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl