Bezwaar tegen huisvesting arbeidsmigranten op Rietdijk in Giessen

Foto: Pexels.com
13 april 2023, 19:46
Verlopen

GIESSEN - Enkele bedrijven op bedrijventerrein De Rietdijk in Giessen zijn naar de Raad van State gestapt, omdat zij bezwaar hebben tegen de huisvesting van 24 arbeidsmigranten in een pand aan de Ambachtstraat.

De gemeente Altena heeft hiervoor een tijdelijk vergunning voor de duur van 10 jaar verleend. De bedrijven vinden dat ze met een woonfunctie in de nabijheid van hun bedrijf worden belemmerd in hun bedrijfsvoering. De bedrijven voeren aan dat het pand niet geschikt zou zijn voor bewoning en dat daarnaast door het intrekken van de beleidsregel Huisvesting Arbeidsmigranten door de gemeente Altena in 2020 de vergunning niet verleend mag worden.

De Raad van State doet over enige weken uitspraak.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl