Gezamenlijk plan Baroniegemeenten voor opvang van vluchtelingen

Foto: Archief
13 april 2023, 19:42
Verlopen

ALTENA - Onder de titel ‘Samen vangen we het op’ hebben de gemeenten uit district de Baronie een gezamenlijk plan gestuurd aan de gemeenteraden over hoe zij gezamenlijk vluchtelingen willen gaan opvangen.

Burgemeester Mark Buijs van de gemeente Oosterhout is coördinerend burgemeester van deze opgave namens de gemeenten Altena, Breda, Drimmelen, Etten-Leur, Geertruidenberg, Oosterhout en Zundert. De verwachting is dat de toestroom van vluchtelingen de komende maanden weer toe zal nemen als gevolg van de vele crisissen in de wereld en de verslechterende mensenrechtensituatie in veel landen. Met het plan voor de opvang van vluchtelingen werken de Baroniegemeenten samen aan voldoende opvangplekken. Uitgangspunt is dat iedere gemeente zich maximaal inspant om de totale gezamenlijke taakstelling te halen.

De gemeenten hebben nu samen een taakstelling voor opvang van: 1682 ontheemde Oekraïense vluchtelingen, 1510 asielzoekers, 498 statushouders en 1100 woningen voor spoedzoekers. In de loop van 2023 zal elke Baroniegemeente één of meerdere opvanglocaties inrichten waar deze vluchtelingen voor langere tijd kunnen worden opgevangen.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl