Topprestaties in Antwerpen voor Biesboschzwemmers

Foto: Aangeleverd
20 april 2023, 20:28
Verlopen

WERKENDAM/ANTWERPEN - Voor de dertigste keer werd de Antwerp International Youth Swimming Cup georganiseerd in het Olympische zwembad Wezenberg. De Biesboschzwemmers komen hier al vele jaren en dit jaar deden er vijf zwemmers mee die goed waren voor bijna 20 persoonlijke starts.

Prijzen werden er helaas niet behaald, maar daarentegen werden er vele persoonlijke records en limieten ‘gescoord’. De beste klassering werd behaald door Lars de Kooter op de 200 schoolslag. Lars startte in Antwerpen op de 50, 100 en 200 schoolslag, 50 vrije slag, 100 rugslag en 200 wisselslag. Op bijna alle nummers wist hij persoonlijke records te zwemmen en op de schoolslag limieten voor de Brabantse en Nederlandse Kampioenschappen. Op de 200 schoolslag werd Lars vierde en op de halve afstand behaalde hij een achtste plaats. Het meest verrassende was de eindtijd van Lars op de schoolslag sprint die goed is voor een startbewijs voor de Nederlandse Kampioenschappen Sprint. Op de 50 ‘vrij’ en 100 rugslag waren er ook nog persoonlijke records.

Amy de Kooter kwam ook zes keer aan de start en zij verraste met Brabantse Limieten op de 100 en 200 vrije slag in ruime persoonlijke records. Sommige tijden zijn zelfs sneller dan haar tijden in een 25 meter bad. Op de 50 en 100 schoolslag zwom Amy ook persoonlijke records.

Jansje de Ridder kwam ‘maar’ drie keer op het startblok maar op alle nummers wist ze persoonlijke records te zwemmen. Op de 50 en 200 vrije slag bleef ze ruimschoots binnen de Brabantse limieten met ruime verbeteringen. Op de laatste afstand, de 200 wisselslag, haalde ze ruim anderhalve seconde van haar tijd af en bleef op minder dan een seconde van de ‘Brabantse’ steken.

Shanya Muilenburg en Anne Lisman kwamen op sprint nummers aan de start. Shanya zwom de 50 vlinder- en vrije slag en op de laatste afstand was ze ruim een seconde sneller dan eerder dit seizoen. De vlinderslag zwom ze voor het eerst in een 50 meter bad. Anne mocht helaas alleen de 50 ‘vrij’ zwemmen en hierop bleef ze een seconde onder de limiet voor de Brabantse Kampioenschappen.

Lars, Amy, Jansje en Anne, mogelijk nog meer zwemmers, zullen medio mei in Eindhoven aan de start verschijnen van de Brabantse Zomer Kampioenschappen en misschien worden er weer prijzen behaald. Het eerste doel zal echter zijn om goede races te zwemmen.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl