Rechter eist twee jaar cel tegen Woudrichemmer na beschieting tattooshop

Foto: Archief
22 april 2023, 06:18
Verlopen

WOUDRICHEM - Woensdag stond de 36-jarige Robin O. uit Woudrichem voor de rechter in verband met een beschieting van een tattooshop aan de Julianastraat in Alphen.

Volgens justitie was de beschieting bedoeld om een lid te laten opklimmen binnen een motorclub. Robin O. staat terecht voor het geven van de opdracht. De voordeur van de tattooshop in Alphen werd op 15 juni vorig jaar iets na 2 uur ’s nachts onder vuur genomen. Omwonenden werden wakker van het geluid van de schoten, maar zagen niemand meer op straat.

De schutter, een 30-jarige man uit Maasdijk, werd eerder door de rechter veroordeelde tot vijftien maanden cel. De schutter en Robin O. zouden elkaar kennen volgens justitie. Robin O. had ruzie gehad met de eigenaar van de tattooshop. Het openbaar ministerie eiste twee jaar cel tegen Robin O. De uitspraak is over twee weken.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl