Unanieme motie voor brief richting provincie over openbaar vervoer in Altena

Foto: Archief
22 april 2023, 06:22
Verlopen

ALTENA - De verschraling van het openbaar vervoer en daarmee de bereikbaarheid in Altena baart zorgen. De gemeenteraad wil bij de provincie voor beter openbaar vervoer pleiten.

De partijen vragen nadrukkelijk aandacht voor de kleine kernen, waar toch vaak weinig voorzieningen zijn. Ze willen niet dat ouderen in een isolement raken of jongeren hun school niet kunnen bereiken. In hun ogen draagt goed openbaar vervoer bij aan de vitaliteit en leefbaarheid voor inwoners van het landelijk gebied.

In een unaniem gesteunde motie van AltenaLokaal en SGP wordt het college opgedragen dit probleem onder de aandacht te brengen van de formateur in Brabant, om zo het nieuwe provinciebestuur te overtuigen van de nut en noodzaak van goed openbaar vervoer. Burgemeester en wethouders hebben geen moeite met de oproep van de raad en gaan een brief sturen.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl