Petitie overhandigd aan gemeenteraad voor betalen overtocht Bergsche Maas

Foto: Sander van Strien
28 april 2023, 06:47
Verlopen

DRONGELEN - Inwoners van Drongelen zijn tegen het betalen voor een overtocht met de pont over de Bergsche Maas. Kees Verburg bracht deze boodschap afgelopen dinsdag namens de plaatselijke dorpsraad over aan de gemeenteraad.

Hij bood ook een door 300 inwoners ondertekende petitie aan. De stichting Bergsche Maasveren wil dat binnenkort bepaalde gebruikers, zoals automobilisten, vrachtwagens en bromfietsen voor een overtocht moeten gaan betalen. De drie veerverbindingen zijn nu nog gratis, maar de bruidsschat van 22,6 miljoen euro die Rijkswaterstaat in 2009 meegaf voor het dertig jaar in stand houden van de veren is niet toereikend.

De gemeenteraad sprak afgelopen dinsdag in de Altenaronde over het voorstel van het college. Er waren veel inwoners uit Genderen, Eethen, Drongelen, Meeuwen en Dussen aanwezig om hun ongenoegen op de plannen kenbaar te maken. Op 16 mei staat het voorstel van het college op de agenda van de gemeenteraadsvergadering.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl