Steur terug in de Biesbosch na afwezigheid van ruim 70 jaar

Foto: Pexels.com
30 april 2023, 15:32
Verlopen

REGIO - Op 2 juni worden na afwezigheid van ruim 70 jaar steuren uitgezet in de Biesbosch.

In 1952 werd de laatste steur in de Merwede bij Dordrecht opgevist. De steur is een echte oervis die lang zijn leefgebied had in Nederland. In 2012 en 2015 werden in de Rijn ook steuren uitgezet. Nu moet blijken of de Biesbosch ook als leefgebied aanslaat bij de steur. Het getijdengebied met deels wat zout water zou aantrekkelijk moeten zijn voor de steur.

De steuren worden voorzien van zendertjes en de Universiteit Wageningen gaat de bewegingen van de oervissen vier maanden volgen. De vissen die in juni worden uitgezet, zijn gekweekt nabij Bordeaux, langs de rivier Gironde.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl