Veel vragen bij ondernemers over nieuwe regels huisvesting arbeidsmigranten

Foto: Archief
3 mei 2023, 09:02
Verlopen

ALTENA - Ondernemers hebben nog veel vragen over het plan voor nieuwe regels voor de huisvesting van arbeidsmigranten in Altena. Dat bleek tijdens de laatste Altenaronde.

Zo wil het college wil voor het huisvesten van seizoenarbeiders een vergunning voor maximaal tien jaar afgeven. Maar hoe kan een ondernemer goede huisvesting realiseren als hij die maar tien jaar mag gebruiken, vroeg een fruitteler. ZLTO Altena-Biesbosch vindt dat de gemeente op dit punt maatwerk moet leveren.

Verder zorgt het voorgestelde stelsel van maximaal vierhonderd plaatsen op grootschalige locaties voor onduidelijkheid. Bijvoorbeeld over vergunningen die al zijn afgegeven voor locaties in Andel en Wijk en Aalburg. Worden die ondernemers verplicht ook werknemers van andere bedrijven te huisvesten? Voor veel ondernemers lijkt het plan door angst geregeerd te worden, terwijl volgens hen op geen van de goed georganiseerde locaties in Altena sprake van overlast is. Binnenkort neemt de gemeenteraad een definitief besluit over de nieuwe regels voor de huisvesting van arbeidsmigranten.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl