Altena wil 3000 woningen bouwen waarbij overcapaciteit nodig is

Foto: Archief
4 mei 2023, 10:06
Verlopen

ALTENA - Altena wil tot en met 2030 drieduizend woningen bouwen. Omdat de ervaring leert dat plannen nog wel eens vertraging oplopen of zelfs de eindstreep niet halen, is een overcapaciteit nodig.

Vandaar dat wordt ingezet op nog eens ongeveer negenhonderd woningen. Belangrijk daarbij is dat er voldoende ruimte is om te kunnen bouwen. Dat is op dit moment nog niet het geval. Bij het zoeken naar bouwlocaties kijkt het college vooral naar het versterken van bestaande verstedelijkingsgebieden rond de A27 en Wijk en Aalburg.

Wat de andere kernen betreft wil het college meewerken aan kleinere initiatieven die zijn bedoeld voor de lokale behoefte, met aandacht voor creatieve woonvormen. Om alle plannen te realiseren zijn volgens het college strategische keuzes nodig en moet ook het bouwtempo omhoog. Daarover wil het met de gemeenteraad in gesprek.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl