Seniorenplatform Altena pleit voor monument bij verzamelgraven

Foto: Archief
8 mei 2023, 22:43
Verlopen

ALTENA - Seniorenplatform Altena pleit bij de gemeente voor een monument bij verzamelgraven waarop de namen van overledenen uit geruimde graven komen te staan.

Onlangs begon de gemeente Altena met het verwijderen van grafstenen op graven die opgezegd en/of verlopen zijn. De graven worden nog niet meteen geruimd. Dit gebeurt pas wanneer er iemand op die plek begraven wil worden of wanneer de gemeente een gedeelte wil herinrichten.

Seniorenplatform Altena vreest echter dat met het verdwijnen van de grafstenen en uiteindelijk ook het graf, het voorgeslacht, vergeten zal worden. De vereniging wijst er ook op dat niet iedereen in staat is om de grafrechten te verlengen. Om deze mensen tegemoet te komen en om het voorgeslacht niet te vergeten, stelt het Seniorenplatform Altena voor om de namen van overledenen op een monument te plaatsen bij het verzamelgraf.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl