Bewoning pand aan de Ambachtstraat in Giessen door arbeidsmigranten is toegestaan

Foto: Archief
13 mei 2023, 13:39
Verlopen

GIESSEN - Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Altena hebben in december 2020 een omgevingsvergunning verleend voor het gebruiken van een pand aan de Ambachtstraat op de Rietdijk in Giessen.

Het pand mag met de vergunning gebruikt worden voor het tijdelijk huisvesten van 24 arbeidsmigranten in afwijking van het bestemmingsplan voor de duur van 10 jaar. Een aantal bedrijven op De Rietdijk vrezen negatieve gevolgen te hebben van de huisvesting van arbeidsmigranten voor hun bedrijfsvoering. Zij hebben daarom de gemeente gevraagd om handhavend op te treden tegen de huisvesting, omdat een exploitatievergunning voor de huisvesting zou ontbreken en maakten bezwaar tegen de verleende omgevingsvergunning.

Woensdag oordeelde de Raad van State dat het aangespannen hoger beroep ongegrond is en de door de gemeente Altena verleende vergunning van kracht blijft. De Raad van State zegt dat het pand aan de Ambachtstraat een voormalige bedrijfswoning is waar gewoond mag worden, dus ook door 24 arbeidsmigranten.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl