Marianne Vos Experience Center op landgoed Kraaiveld

Foto: Archief
13 mei 2023, 12:08
Verlopen

SLEEUWIJK - Er wordt al lang gesproken over een Marianne Vos museum of iets soortgelijks, maar eindelijk zit er schot in de realisatie van een dergelijk locatie.

Vrijdagavond werd tijdens het Marianne Vos Wielerfestival door wethouder Shah Sheikkariem de locatie onthuld waar het Marianne Vos Experience Center gevestigd zal worden. Het centrum zal een plek gaan krijgen op landgoed Kraaiveld tussen Sleeuwijk en Woudrichem. De gemeente beoogt hiermee een clustering van sportactiviteiten te creëren met onder het Hippisch Centrum en de atletiekbaan.

In het Center zullen behalve het bezichtigen van de prijzen van de wielrenster uit Babyloniënbroek ook andere activiteiten te doen zijn. Esther Vroegh, voorzitter van het Marianne Vos Wielerfestival, lichtte eerder al toe in het radioprogramma A-FM Weekendsport al toe dat dit een interactieve plek voor kinderen moet gaan worden, waar ze onder meer leren over sporten, voeding en gezond oud worden. Dit centrum sluit aan bij de doelstellingen van de gemeente Altena om Altena vitaal te krijgen en houden.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl