Verbod op TikTok op telefoons ambtenaren, raads- en burgerleden

Foto: Pexels.com
13 mei 2023, 18:29
Verlopen

ALTENA - Gemeente Altena geeft ambtenaren, raads- en burgerleden de opdracht om de uit China afkomstige app TikTok per direct te verwijderen van hun zakelijke apparaten.

De gemeente Altena vindt de veiligheidsrisico’s van het gebruik van de app te groot. De AIVD bracht onlangs nog een advies uit waarin staat dat er voor alle apps die in beheer zijn van landen met een offensief cyberprogramma, gericht tegen Nederland en Nederlandse belangen, sprake is van een verhoogd spionagerisico. De AIVD noemde daarbij China niet bij naam, maar dat land wordt wel tot de landen met een offensief cyberprogramma gerekend. Binnenkort wordt de installatie van TikTok op zakelijke toestellen onmogelijk gemaakt door de gemeente.

Rijksambtenaren kregen in maart al het bericht dat de app niet langer gebruikt mag worden.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl