CDA Altena maakt zich zorgen over toekomst muziekverenigingen

Foto: Archief
17 mei 2023, 21:17
Verlopen

ALTENA - CDA Altena maakt zich zorgen over de toekomst van muziekverenigingen in de gemeente en heeft hierover vragen gesteld aan het college.

Het CDA reageert hiermee op een raadsinformatiebrief waarin het college aangeeft dat uit onderzoek gebleken is dat het ophalen van oud papier met behulp van vrijwilligers niet meer haalbaar is. Het college stelt nu een afbouwregeling van vier jaar voor. Het CDA geeft nu aan dat van oudsher veel muziekverenigingen in Altena afhankelijk zijn van de opbrengsten van oud papier.

In de brief aan het college vraagt het CDA onder meer of het college onderschrijft dat muziekverenigingen een ‘belangrijke drager zijn van de culturele identiteit van Altena’ zijn. Ook wil het graag een overzicht van subsidies en inkomsten van oud papier van 2021 tot en met 2023; het CDA wil verder weten wanneer het voorstel komt hoe verenigingen en instanties op een andere manier inkomsten kunnen verwerven. Bovendien vraagt het CDA welke mogelijkheden er zijn om de subsidieregelingen voor muziekverenigingen en het muziekonderwijs dat zij verzorgen te herzien.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl