Gemeenteraad vindt dat veerverbindingen over de Bergsche Maas gratis moeten blijven

Foto: Archief
17 mei 2023, 21:12
Verlopen

ALTENA - Een ruime meerderheid van de gemeenteraad wil dat de veerverbindingen over de Bergsche Maas voor inwoners van Altena gratis blijven.

Wethouder Hans Tanis moet dat nu bij de stichting Bergsche Maasveren gaan bewerkstelligen. Tanis temperde de verwachting. Volgens hem is het de stichting die een besluit moet nemen onder goedkeuring van de raad van toezicht. Bovendien staan de andere drie oevergemeenten Heusden, Waalwijk en Zaltbommel er verschillend in. De drie ponten zijn nu nog gratis voor iedereen, maar de stichting Bergsche Maasveren wil vanaf juni een aantal gebruikers laten betalen. Het college van Altena steunt dat voorstel. De gemeenteraad vindt echter dat inwoners van Altena meer dan in andere gemeenten afhankelijk zijn van de veren en dat daarom voor hen de overtocht gratis moet blijven.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl