Twee inwoners Altena aangehouden door FIOD

Foto: Archief
17 mei 2023, 21:22
Verlopen

ALTENA - De FIOD heeft maandag drie mensen aangehouden.

Zij zijn allen werkzaam bij een bedrijf dat wordt verdacht van oplichting en miljoenenfraude met omzetbelasting. Twee van de drie verdachten komen uit de gemeente Altena, te weten een 43-jarige vrouw en 51-jarige man. Het bedrijf was actief in de handel van bloemen en planten. De verdachten worden verdacht van het terugvorderen van te grote bedragen omzetbelasting. Het gaat daarbij om een totaalbedrag van naar schatting 1,2 miljoen euro. De drie medewerkers worden ook verdacht van het oplichting door het opstellen van valse facturen. Het betrokken bedrijf is vermoedelijk opgelicht voor 2,2 miljoen euro en heeft aangifte gedaan.

Het onderzoek loopt nog. Meerdere aanhoudingen worden niet uitgesloten.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl