Bij fanfare ONS staat het water aan de lippen

Foto: Archief
23 mei 2023, 20:26
Verlopen

NIEUWENDIJK - De Nieuwendijkse fanfare ONS heeft de gemeente Altena in een brief laten weten dat ze in verband met de gestegen energiekosten het water aan de lippen staat.

Het voorschot aan de energieleverancier voor het gebouw van de fanfare is in januari gestegen van 220 naar 600 euro per maand. Om de huurprijs betaalbaar te houden, verhuurt ONS het verenigingsgebouw tegen kostprijs. Vorig jaar was de huurprijs 43 euro per dagdeel, maar dit is nu verhoogd naar 66 euro per dagdeel. Hiermee dekt de fanfare enkel de lasten. Dit heeft tot gevolg dat de fanfare geen reservering kunnen doen voor groot onderhoud aan en verdere verduurzaming van ons verenigingsgebouw.

De vereniging schrijft in de brief dat een van de huurders heeft aangegeven de nieuwe huurprijs niet meer te kunnen betalen en elders te willen gaan repeteren. Als de huurder wegvalt, betekent dit dat de vaste lasten voor de overige verenigingen extra zullen toenemen. De fanfare vraagt de gemeente om een bijdrage van 8.000 euro in de gestegen energiekosten.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl