Motie van gemeenteraad om Bergsche Maas veren gratis te houden voor inwoners Altena

Foto: Archief
24 mei 2023, 19:36
Verlopen

ALTENA - De gemeenteraad van Altena heeft haar wens dat vanaf 17 juli aan inwoners van Altena nog geen geld wordt gevraagd voor de veren over de Bergsche Maas, verder aangescherpt.

In de raadsvergadering van afgelopen dinsdag werd een motie aangenomen waarmee de raad verlangt dat de exploitant zo snel mogelijk een plan opstelt om alle inwoners van Altena gratis, of zo goedkoop mogelijk, gebruik te laten maken van de veren binnen de gemeente. Ook moeten er afspraken worden gemaakt over een eventuele bijdrage vanuit Altena aan de stichting als gehele of gedeeltelijke compensatie van de inkomstenderving.

Als de veren onverhoopt niet volledig gratis kunnen blijven, moet duidelijk worden wat voor maatwerk mogelijk is voor ‘schrijnende gevallen’. Al het landbouwverkeer, inclusief loonwerkers, moet van de raad sowieso gratis over kunnen. En mocht er toch moet worden betaald, dan moet dit tijdig en goed richting inwoners worden gecommuniceerd. De eventuele gevolgen van dit plan moet de stichting opnemen in haar begroting voor 2024 en volgende jaren. Wethouder Hans Tanis heeft toegezegd te kijken hoe ver hij in overleg met de stichting Bergsche Maasveren kan komen.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl