College wil verder met plannen aanbouw gemeentehuis

Foto: Archief
26 mei 2023, 21:59
Verlopen

ALTENA - Op 4 april zijn in de gemeenteraad de verschillende scenario’s voor de huisvesting van het ambtelijke apparaat van de gemeente besproken.

De raad heeft tijdens deze Altenatafel gevraagd om een aanvullend scenario te onderzoeken. Dit scenario betreft het huisvesten van de gemeentelijke organisatie in De Werf, zonder grootschalige verbouwing of renovatie en samen met de huidige gebruikers. Er is in dit scenario een verduurzaming meegenomen tot energielabel A. Echter in dit scenario is de ruimte onder andere te beperkt, de levensduur van het pand bedraagt nog maar 20 jaar en de renovatie-werkzaamheden tot energielabel A zijn omvangrijk.

Het college stelt nu aan de gemeenteraad voor om door te gaan met het verder uitwerken van het scenario waarbij aanbouw aan het bestaande gemeentehuis in Almkerk wordt gerealiseerd. Het college wil graag verder met het opstellen van een voorlopig ontwerp.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl