Negen zienswijzen ingediend tegen bouw op locatie Phoenix in Hank

Foto: Archief
31 mei 2023, 19:50
Verlopen

HANK - Tegen de bouw van een appartementencomplex op de locatie van de Phoenix in Hank, zijn negen zienswijzen ingediend.

Protest tegen de bouw van 22 levensloopbestendige appartementen op de plek van het voormalige horeca- en zalencentrum bestaat al langer. Daarop is de ontwikkelaar met de omgeving in gesprek gegaan, met als resultaat dat de bouwhoogte voor het deel aan de Frans Hanegraafstraat is aangepast. Er komen geen drie, maar twee bouwlagen en het aantal appartementen is met drie verminderd.

Toch blijft een aantal bewoners tegen. Zij vrezen dat het complex inbreuk zal maken op hun privacy, vinden dat een dergelijke grootschalige ontwikkeling niet in de omgeving past en vragen zich af of er wel voldoende parkeerplekken zijn. De politiek lijkt met het plan in te gaan stemmen. Als dat gebeurt zullen omwonenden een gang naar de Raad van State maken. Ondertussen geeft de ontwikkelaar aan opnieuw met de buurtbewoners in gesprek te zullen gaan.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl