Concert door het Holborne Consort

Foto: Holborne consort
2 juni 2023, 20:37
Verlopen

WOUDRICHEM - Wie heeft er op school nog blokfluit gespeeld? Voor heel veel mensen was dat niet bepaald een geliefd instrument. De kwaliteit van de fluiten was ook vaak niet best. Op 10 juni zult u versteld staan van het Holborne Consort op de blokfluit.

De kunst van het blokfluiten maakte een enorme opgang door lp’s en cd’s van Frans Brüggen. Hij had ook leerlingen die het niveau van de meester overstegen en hun eigen weg gingen. Een van het was Heiko ter Schegget. Hij hoort nu bij de oudere generatie blokfluiters die de top bereikt hebben en die net als Frans Brüggen ook weer talentvolle leerlingen heeft. Ter Schegget vormt nu samen met twee van hen; Thomas Triesschijn en Teun Wisse een blokfluitconsort van het allerhoogste niveau het ‘Holborne consort’.

Met een programma over de vroeg barokke muziek in Londen laten ze horen wat er voor prachtige muziek daar op blokfluiten gespeeld werd. U zult versteld staan over hoe virtuoos het samenspel van dit trio zal zijn. Dit concert wordt mogelijk gemaakt door Stichting Muziekpodium Woudrichem. Het staat gepland op zaterdag 10 juni. De aanvang is om 20.00 uur. De locatie is de R.K. kerk aan de Vissersdijk 15 in Woudrichem. De toegang is € 15,-, donateurs betalen € 12,50 en kinderen onder de 12 jaar mogen gratis naar binnen.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl