Steur na 70 jaar weer terug in de Biesbosch

Foto: Steur
3 juni 2023, 18:21
Verlopen

REGIO - Vrijdag vond een bijzonder moment plaats, want na 70 jaar is de steur weer terug in de Biesbosch.

Bij het Biesbosch MuseumEiland in Werkendam werden 29 kleine steuren uitgezet. Dit gebeurde onder toeziend oog van eregast prof. mr. Pieter van Vollenhoven en andere genodigden. Van deze Europese Atlantische steur leven nog maar naar schatting 20 tot 750 in het wild. De steuren die vrijdag werden uitgezet zijn afkomstig uit een Frans kweekprogramma. Het brakke water in de Biesbosch is de geschikte plek om de dieren na zeventig jaar weer een nieuwe kans te geven.

Sinds 2004 werken ARK Rewilding, Sportvisserij Nederland en het Wereld Natuur Fonds aan de terugkeer van de steur. De dieren zullen de komende jaren gevolgd gaan worden. Ze zijn allemaal voorzien van een zender. Als de proef met deze 29 steuren slaagt, zal over een jaar of vijf gekeken gaan worden of er meer steuren uitgezet kunnen gaan worden.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl