Bezwaar tegen komst Hospice naar Sleeuwijk

Foto: Archief
5 juni 2023, 22:11
Verlopen

SLEEUWIJK - Vier bewoners van de Vlietstraat in Sleeuwijk maken bezwaar tegen de komst van een hospice in hun straat.

Ze benadrukken niet tegen een hospice te zijn, het gaat hen vooral om de manier waarop de Vlietstraat in beeld is gekomen en de procedure hier om heen. De bezwaarmakers wonen recht tegenover het grasveldje waar de hospice moet komen. Daar stond tot vier jaar geleden een gymzaal. Daarna is er volgens de bewoners nooit een goede afweging gemaakt waar het perceel geschikt voor is. Ze menen dat wethouder Hans Tanis het perceel gewoon heeft verkwanseld nadat hij de initiatiefnemers van de hospice tegen het lijf is gelopen.

Daar neemt de gemeente zeer nadrukkelijk afstand van. Volgens een woordvoerder gaat het hier om een zeer zorgvuldig doorlopen traject waar ook de omwonenden bij betrokken zijn. De bezwaarmakers willen dat het veld onbebouwd blijft. Volgens hen kan het een belangrijke rol spelen bij de waterhuishouding in het gebied. Ze hebben nu hun hoop op de gemeenteraad gevestigd, maar hebben er een hard hoofd in of deze nog anders zal besluiten over de locatie voor de hospice in Sleeuwijk.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl