Post van gemeente Altena vanaf juli ook digitaal

Foto: Pexels.com
8 juni 2023, 19:42
Verlopen

ALTENA - Inwoners in de gemeente Altena kunnen vanaf juli post van de gemeente digitaal ontvangen.

De gemeente gaat berichten dan versturen via de Berichtenbox van MijnOverheid. De Berichtenbox is een persoonlijke digitale brievenbus waarin post van de overheid digitaal ontvangen kan worden. Zodra er nieuwe berichten beschikbaar zijn, krijgt men automatisch een e-mailnotificatie.

Om hier gebruik van te kunnen maken, is het belangrijk om nu alvast aan te melden bij de Berichtenbox. Om de post digitaal te ontvangen, kunnen inwoners inloggen op mijn.overheid.nl met hun DigiD. Vervolgens kunnen ze via de ‘instellingen’ het vinkje voor de gemeente Altena aanzetten. Het aanzetten van het vinkje voor de gemeente Altena in de Berichtenbox zorgt ervoor dat inwoners vanaf dat moment zoveel mogelijk gemeentelijke post digitaal zullen ontvangen. Er zijn echter nog situaties waarin inwoners post van de gemeente in hun brievenbus zullen vinden.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl