Zorgen over verkeersveiligheid Rijksstraatweg

Foto: Archief
8 juni 2023, 19:44
Verlopen

SLEEUWIJK - Bewoners van de wijk de Nieuwe Banne in Sleeuwijk maken zich grote zorgen over de verkeersveiligheid op de Rijksstraatweg.

Vooral de oversteek ter hoogte van de Eikenlaan en bij de sportvelden worden als zeer gevaarlijk ervaren.

Twee bewoners startten daarom met een handtekeningenactie. Afgelopen maandag nam wethouder Hans Tanis de 117 ingezamelde handtekeningen in ontvangst. Hij toonde begrip voor de situatie, maar kon niet direct een definitieve oplossing aanbieden. Reconstructie van de weg is moeilijk, onder andere vanwege de bomen die er staan, en laat nog een paar jaar op zich wachten. Wel beloofde de wethouder met ingang van het nieuwe schooljaar met een tijdelijke oplossing te komen.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl