Afgelopen 10 jaar ruim 650 boetes uitgedeeld voor overtredingen op water in Altena

Foto: Archief
19 juni 2023, 17:08
Verlopen

ALTENA - Sinds 2012 zijn er op wateren rondom Altena in totaal 654 boetes uitgeschreven.

Dat blijkt uit een analyse van beslist.nl die daarvoor cijfers van het CJIB gebruikte. Het merendeel van de boetes, bijna 90 procent, betreft twee overtredingen: het overschrijden van de maximaal toegestane snelheid en het varen zonder de vereiste documenten, zoals een vaarbewijs of vergunning. Daarnaast worden er verhoudingsgewijs veel boetes uitgeschreven voor het negeren van verbodstekens, het hinderen van de scheepvaart en het zwemmen op plekken waar dit niet is toegestaan. Uit de analyse blijkt verder dat vooral sinds de coronapandemie een forse stijging van het aantal overtredingen is te zien.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl