Versterking integrale samenwerking in Nationaal Park De Biesbosch

Foto: Staatsbosbeheer
19 juni 2023, 14:34
Verlopen

WERKENDAM - Medio juni is de is integrale samenwerking op het gebied van handhaving en toezicht in Nationaal Park De Biesbosch bekrachtigd in de vorm van een samenwerkingsconvenant.

In het Nationaal Park De Biesbosch, een uniek en waardevol natuurgebied in Nederland, is integrale samenwerking op het gebied van handhaving en toezicht van groot belang. Diverse organisaties hebben de handen ineengeslagen om gezamenlijk de veiligheid en de biodiversiteit van de Biesbosch te waarborgen. Een belangrijk instrument in deze samenwerking is een samenwerkingsconvenant. Medio juni is deze samenwerking door de betrokken partijen, gemeenten Dordrecht, Drimmelen, Geertruidenberg en Altena, Rijkswaterstaat, Evides Waterbedrijf en Staatsbosbeheer, bekrachtigd. Namens Altena is burgemeester Lichtenberg bij dit project betrokken.

Het samenwerkingsconvenant legt de basis voor een integrale aanpak van handhaving en toezicht in de Biesbosch. Door gezamenlijk op te treden en informatie uit te wisselen, kunnen de betrokken partijen effectief optreden tegen overtredingen en of bedreigingen voor de Biesbosch. De rode draad in deze integrale samenwerking is de visie ‘Balanceren in de Biesbosch’. Deze visie omvat het streven naar een balans tussen natuurbehoud, recreatie, economie en veiligheid in de Biesbosch.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl