Aardappelteelt dit jaar erg lastig

Foto: Archief
21 juni 2023, 21:20
Verlopen

ALTENA - Aardappeltelers in de regio moeten alles op alles zetten voor de oogst later dit jaar.

Om aardappels te kunnen poten moet de grond droog zijn. Het natte voorjaar zorgde er daarom voor dat het pootgoed pas in april de grond in kon. Kort daarop volgde een lange periode van droogte. Dat zorgde weer voor problemen met de opkomst van het pootgoed. Ook de droge noordoostenwind maakte dat de groei er niet hard in zat.

Er moet dus flink beregend worden. En daarvoor moet er genoeg water blijven om dat te mogen blijven doen. Door de aanvoer van water uit de grote rivieren is een eventueel sproeiverbod in Altena minder snel aan de orde. Die situatie houdt Waterschap Rivierenland nauwlettend in de gaten. Wat het allemaal voor de uiteindelijke oogst en de prijs van de aardappelen in het najaar gaat betekenen, is nu nog niet te zeggen.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl